Tervetuloa kirjoittajan työhuoneeseen

writer's room

Olen Juhana Lumme; käsikirjoittaja, kirjailija, elokuvantekijä ja sarjakuvataiteilija – yhdellä sanalla tarinankertoja. Olen syntynyt Lapissa, ja vaikka elämä on sittemmin tuonut minut etelään, sykkii sydämeni yhä pohjoisen roudassa.

Samurait ajattelivat, että soturin tie on kaksitahoinen; miekan ja kynän tie, joita kumpaakin tulee harjoittaa. Uskon, että tämä toimii toisinkin päin; myös kirjoittajan on hyvä kulkea miekan tietä, ja olen antaumuksellinen taijin ja joogan harrastaja.

Koulutukseltani olen taiteen maisteri Taideteollisen korkeakoulun Elokuva- ja TV-käsikirjoittamisen linjalta, jossa harjoitustyöni High Hopes oli lähettiläs lyhytelokuvien Oscar-ehdokkaaksi, ja lopputyöni Koirat eivät käytä housuja sai ensi-iltansa Cannesin filmifestivaaleilla. 

Tutustu töihini kurkkaamalla nettisarjakuvaani Satan Show Comic Recreation, katso Yle Areenasta dokumentti mystisestä suomalaisesta taistelulajista, tai lue esikoisromaanini Karkkari.

Seuraa minua Facebookissa ja Instagramissa. En koskaan spämmää, ja postaan ainostaan silloin, kun minulla on oikeasti jotain sanottavaa.