Tervetuloa kirjoittajan työhuoneeseen

writer's room

Olen Juhana Lumme, käsikirjoittaja, kirjailija, elokuvantekijä ja hieman sarjakuvataiteilijakin – yhdellä sanalla kuvailen olevani tarinankertoja. Kerron sivuillani kirjoittamisesta, elokuvanteosta ja kaikesta siinä välillä.

Samurait ajattelivat, että soturin tie on kaksitahoinen; miekan ja kynän tie, joita kumpaakin tulee harjoittaa. Uskon, että tämä toimii toisinkin päin; myös kirjoittajan on hyvä kulkea miekan tietä. Olenkin antaumuksellinen taijin ja joogan harjoittaja, ja sivuan silloin tällöin myös tätä aihetta.

Koulutukseltani olen taiteen maisteri Taideteollisen korkeakoulun Elokuva- ja TV-käsikirjoittamisen linjalta, jossa harjoituselokuvani High Hopes voitti Tampereen filmifestivaalien pääpalkinnon, ja lopputyöni Koirat eivät käytä housuja sai ensi-iltansa Cannesin filmifestivaaleilla. 

Luen intohimoisesti sarjakuvia, ja kerään mehukkaimpia silmään sattuneita sutkautuksia alati kasvavaan kokoelmaan Unforgettable Comic Book Dialogue.

Seuraa minua Facebookissa ja Instagramissa. En koskaan spämmää, ja postaan ainostaan silloin, kun minulla on oikeasti jotain sanottavaa.