Tervetuloa kirjoittajan työhuoneeseen

writer's room

Olen Juhana Lumme; käsikirjoittaja, kirjailija, elokuvantekijä ja hieman sarjakuvataiteilijakin – yhdellä sanalla tarinankertoja. Olen syntynyt Lapissa, ja vaikka elämä on sittemmin tuonut minut etelään, sykkii sydämeni yhä pohjoisen roudassa.

Samurait ajattelivat, että soturin tie on kaksitahoinen; miekan ja kynän tie, joita kumpaakin tulee harjoittaa. Uskon, että tämä toimii toisinkin päin; myös kirjoittajan on hyvä kulkea miekan tietä, ja olenkin antaumuksellinen taijin ja joogan harrastaja.

Koulutukseltani olen taiteen maisteri Taideteollisen korkeakoulun Elokuva- ja TV-käsikirjoittamisen linjalta, jossa harjoitustyöni High Hopes oli lähettiläs lyhytelokuvien Oscar-ehdokkaaksi, ja lopputyöni Koirat eivät käytä housuja sai ensi-iltansa Cannesin filmifestivaaleilla. 

Katso ilmaiseksi kirjoittamani dokumentti mystisestä suomalaisesta taistelulajista, lue esikoisromaanini Karkkari, ja tutustu tekeillä olevaan intohimoprojektiini Satan Show.

Luen myös intohimoisesti sarjakuvia, ja kerään mehukkaimpia silmään sattuneita sutkautuksia alati kasvavaan kokoelmaan Unforgettable Comic Book Dialogue.

Seuraa minua Facebookissa ja Instagramissa. En koskaan spämmää, ja postaan ainostaan silloin, kun minulla on oikeasti jotain sanottavaa.